Brioșe sau chifle? Și brioșe pentru că le-am copt într-o tavă de brioșe și am adăugat brânzeturi, dar și chifle pentru că aluatul este unul dospit, cel mai simplu aluat de pâine sau chifle. Deci, brioșe din aluat de pâine.
Am început cu aluatul simplu pe care l-am dospit 1-2 ore, nu a fost foarte cald în bucătărie. Făină, apă, drojdie uscată, un strop de zahăr, sare și o lingură sau două de ulei. Am frământat timp de 10 minute aluatul. O să fiu sinceră și o să vă spun că nu am frământat la mână aluatul, ci la mixer. Dar dacă nu ai un mixer care să facă asta îl poți frământa și cu mâna.
După ce aluatul a crescut l-am pus pe blatul de bucătărie pudrat cu făină și am adăugat brânza proaspătă tocată bucăți. Am amestecat aluatul cu brânza și l-am împărțit în 12 bucăți pe care le-am pus în forma de brioșe. După alte 30 minute am copt chiflele în cuptorul bine încins la 210-230 C (eu am setat și funcția ventilație) până au devenit rumene.
Ingrediente:
In weekend am făcut empanadas umplute cu brânză de capră, spanac si cartofi, perfecte pentru…
Sau tarta cu ce mai ai prin frigider. Iar eu aveam acum praz, rosii uscate…
Am incercat de curand sa facem supa ramen acasa si ne-a placut foarte mult cum…
Pizza cu blat fără frământare, sos pesto si mozzarella. Ingrediente blat fără frământare: 500 g…
Nu e chiar un sandvis pentru mic dejun, as spune ca poate pentru un brunch…
Cum sa faci un sandvis delicios cu branzeturi si legume? Pregateste ingredintele din lista de…