Aluaturi/Paine

Brioșe din aluat de pâine

Brioșe sau chifle? Și brioșe pentru că le-am copt într-o tavă de brioșe și am adăugat brânzeturi, dar și chifle pentru că aluatul este unul dospit, cel mai simplu aluat de pâine sau chifle. Deci, brioșe din aluat de pâine.

Am început cu aluatul simplu pe care l-am dospit 1-2 ore, nu a fost foarte cald în bucătărie. Făină, apă, drojdie uscată, un strop de zahăr, sare și o lingură sau două de ulei. Am frământat timp de 10 minute aluatul. O să fiu sinceră și o să vă spun că nu am frământat la mână aluatul, ci la mixer. Dar dacă nu ai un mixer care să facă asta îl poți frământa și cu mâna.

După ce aluatul a crescut l-am pus pe blatul de bucătărie pudrat cu făină și am adăugat brânza proaspătă tocată bucăți. Am amestecat aluatul cu brânza și l-am împărțit în 12 bucăți pe care le-am pus în forma de brioșe. După alte 30 minute am copt chiflele în cuptorul bine încins la 210-230 C (eu am setat și funcția ventilație) până au devenit rumene.

Brioșe din aluat de pâine

Ingrediente:

  • 500 g făină
  • 1 linguriță sare
  • 1 linguriță zahăr
  • 2 linguri ulei
  • 1 linguriță drojdie uscată
  • 350 g apă calduță
  • 150 g brânză albă Delaco Junior
  1. Pune în apa călduță drojdia și zahărul. Amestecă și lasă-l timp de 10 minute.
  2. Adaugă în bolul mixerului făina, sarea și amestecul de apă cu drojdie. Frământă timp de 10 minute. Pune și cele două linguri de ulei în timp ce aluatul se frământă.
  3. Acoperă bolul în care ai pus aluatul cu folie alimentară sau un prosop de bucătărie. Lasă-l până își dublează volumul.
  4. Pune aluatul pe blatul de lucru pudrat cu făină și amestecă brânza tocată bucăți mici în aluat. Împarte aluatul în 12 părți egale și modeleză chiflele. Pune-le în tava de briose unsă cu unt sau ulei. Lasă chiflele să dospească încă 30 minute, unge-le cu unt topit sau ou și coace-le în cuptorul bine încins la 210-230 C. După ce se rumenesc răcește chiflele pe raftul de răcire.
laura

Share
Published by
laura

Recent Posts

Empanadas cu branza de capra si spanac

In weekend am făcut empanadas umplute cu brânză de capră, spanac si cartofi, perfecte pentru…

5 days ago

Tarta cu legume si mozzarella

Sau tarta cu ce mai ai prin frigider. Iar eu aveam acum praz, rosii uscate…

2 months ago

Supa miso ramen cu legume

Am incercat de curand sa facem supa ramen acasa si ne-a placut foarte mult cum…

2 months ago

Pesto pizza

Pizza cu blat fără frământare, sos pesto si mozzarella. Ingrediente blat fără frământare: 500 g…

2 months ago

Sandvis cu carne de vita si branzeturi

Nu e chiar un sandvis pentru mic dejun, as spune ca poate pentru un brunch…

3 months ago

Sandvis cu rosii uscate, avocado si branza cedar

Cum sa faci un sandvis delicios cu branzeturi si legume? Pregateste ingredintele din lista de…

3 months ago