Cele mai apreciate deserturi in familie sunt cele la care contribuie si copilul. Ei adora sa fie folositori si sa ajute la treburile casei si mai ales in bucatarie. Ii putem lasa sa ne ajute cand facem acesti biscuiti, vor fi amuzati si incantati ca vor face biscuiti de diferite forme: inimioare, iepurasi, fluturi, flori sau braduti.
Este o reteta versatila, iata cateva idei de prezentare:
1.Sunt excelenti la micul dejun, alaturi de ceai sau cafea
2.Daca avem o petrecere de copii, sunt o gustare ideala, ii lipim doi cate doi cu gem si vom obtine niste mini-sandwich-uri
3.Atunci cand vrem sa facem un cadou special celor dragi, putem face acesti biscuti si sa ii oferim ambalati in cutii speciale.
4.Putem oricand sa fim creativi si sa schimbam aromele, pastrand ingredientele principale, astfel vom obtine biscuti cu aroma de lamaie, scortisoara sau cacao.
Amestecam untul, care este bine sa fie la temperatura camerei, cu zaharul
Adaugam iaurtul si oul si amestecam bine compozitia
La sfarsit punem semintele batonului de vanilie si praful de copt
Faina o adaugam treptat pana obtinem un aluat nu foarte tare
Intindem aluatul pe blatul de lucru presarat cu faina si il taiem in formele dorite ( aceste forme de biscuiti se gasesc in comert si sunt de plastic sau metalice)
Punem biscutii astfel formati pe o tava cu hartie de copt si ii dam la cuptor
Ii coacem timp de 10 minute la 200 grade
Dupa ce ii scoatem din cuptor ii putem pudra cu zahar
Se pastreaza fragezi doar daca ii acoperim cu folie alimentara sau ii tinem in cutii sau borcane inchise.
Sau tarta cu ce mai ai prin frigider. Iar eu aveam acum praz, rosii uscate…
Am incercat de curand sa facem supa ramen acasa si ne-a placut foarte mult cum…
Pizza cu blat fără frământare, sos pesto si mozzarella. Ingrediente blat fără frământare: 500 g…
Nu e chiar un sandvis pentru mic dejun, as spune ca poate pentru un brunch…
Cum sa faci un sandvis delicios cu branzeturi si legume? Pregateste ingredintele din lista de…
Paste cu sos alb cremos, paste cheesy cu un strop de prospetime dat de broccoli.…