Chiftele de cartofi (Potato Rosti)

Gustarea mea preferata!

Atunci cand nu am foarte mult timp la dispozitie sa pregatesc o gustare, dar nici foarte multe ingrediente, aleg sa fac chiftele din cartofi. Recunosc ca nu fac asta foarte des, deoarece nu este atat de sanatoas sa mancam prajit, dar cred foarte mult intr-o viata echilibrata, deci nu abuzam dar nici nu eliminam total alimentele prajite  din alimentatie 🙂

Cartoful este cultivat in peste 120 de tari si este consumat zilnic de foarte multe persoane, deoarece il putem transforma cu usurinta intr-un preparat delicios. Cartofii contin pe langa amidon, vitamina C, fibre, proteine, mult potasiu si au un continut scazut de zahar de aceea sunt chiar recomandati in diete.

Astazi am ales si eu acest minunat ingredient si l-am transformat intr-o gustare delicioasa. In plus pe langa dificultatea scazuta, mereu in imi aduc aminte de copilarie si de momentele in care mama ma rasfata facandu-mi acest preparat, stiind ca imi pace foarte mult.

Avem nevoie doar de 3-4 cartofi medii, 1 ou, sare piper si patrunjel, iar pentru prajit am folosit o tigaie antiaderenta si doar cateva linguri de ulei.

Incercati si voi?

 

laura

Recent Posts

Empanadas cu branza de capra si spanac

In weekend am făcut empanadas umplute cu brânză de capră, spanac si cartofi, perfecte pentru…

5 days ago

Tarta cu legume si mozzarella

Sau tarta cu ce mai ai prin frigider. Iar eu aveam acum praz, rosii uscate…

2 months ago

Supa miso ramen cu legume

Am incercat de curand sa facem supa ramen acasa si ne-a placut foarte mult cum…

2 months ago

Pesto pizza

Pizza cu blat fără frământare, sos pesto si mozzarella. Ingrediente blat fără frământare: 500 g…

2 months ago

Sandvis cu carne de vita si branzeturi

Nu e chiar un sandvis pentru mic dejun, as spune ca poate pentru un brunch…

3 months ago

Sandvis cu rosii uscate, avocado si branza cedar

Cum sa faci un sandvis delicios cu branzeturi si legume? Pregateste ingredintele din lista de…

3 months ago