Fursecuri cu ghimbir si scortisoara

Fursecuri aromate pentru Crăciun | Fursecuri cu ghimbir si scortisoara

          Crăciunul se apropie cu pași repezi. Iar eu continui sa completez lista scurtă a preparatelor pentru aceste sărbători.  Voi trece acum pe listă și aceste fursecuri minunate cu aromă de ghimbir și scorțișoară.

          Să le descriu puțin ca să iți fac și ție poftă și să te conving să le încerci:

  • Sunt dulci, dulci. Conțin zahăr brut și melasă (le găsiți în magazinele plafar).
  • Au o aromă ușoară de ghimbir și scorțișoară, dar poți să modifici cantitatea acestor condimente, în plus sau în minus, după gustul tău.
  • Se fac foarte ușor și se coc foarte repede.
  • Alege forme diverse, astfel totul devine distractiv. Poți să-ți pui creativitatea la bătaie și poți alege forme noi pe care să le decorezi.
  • Le poți face fursecuri moi sau crocante, lăsându-le doar 1-2 minute în plus la cuptor. Așa că ai grijă la timpul de coacere, pragul fin care poate sa transforme acest preparat.
  • Decorează-le cu o cremă de zahăr sau ciocolată topită. Eu am ales prima variantă. La fel de bine le poți consuma și fară acest decor.
  • Și, nu în ultimul rând, sunt minunate dimineața la cafea.

Fursecuri cu ghimbir si scortisoara

 

          Dacă te-am convins, hai să-ți spun rețeta.

Fursecuri cu ghimbir si scortisoara

Ingredients

  • 425 g faină
  • 1 linguriță ghimbir pudră
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 linguriță sare
  • 160 g zahăr brut
  • 140 g unt
  • 1 gălbenuș
  • 1-2 lingurițe extract de vanilie
  • 150 g melasă
  • DECOR: 80 g zahăr pudră, 3 lingurițe apă, 1/2 linguriță extract de vanilie.

Instructions

1

Pune într-un bol ingredientele uscate: faina, ghimbirul, scorțișoara, praful de copt și sarea. Amestecă-le ușor cu o lingură.

2

Într-un alt bol mixează untul (să fie la temperatura camerei) și zahărul brut. După ce amestecul este cremos adaugă gălbenușul, vanilia și melasa. Mixează-le.

3

Adaugă peste compoziția de unt și melasă ingredientele uscate și încorporează-le ușor.

4

Împarte aluatul în două și pune-l la frigider în folie alimentară, timp de 30 de minute.

5

Întinde aluatul pe hârtie de copt și, ca sa nu se lipească de sucitor, pune folie alimentară deasupra. Grosimea aluatului sa fie aproximativ 1 cm.

6

Mai lasă-l, asa întins, la frigider pentru încă 30 minute și mai apoi taie-l în formele dorite. Pune fursecurile pe hârtie de copt într-o tava și coace-le la 180 C timp de 7-8 minute (dacă depășești acest timp, fursecurile vor ieși crocante).

7

Decorează-le atunci când sunt reci cu ciocolată sau cu un amestec de zahăr pudră, apa și vanilie (cantitățile specificate în ingredientele pentru decor).

laura

Share
Published by
laura

Recent Posts

Tarta cu legume si mozzarella

Sau tarta cu ce mai ai prin frigider. Iar eu aveam acum praz, rosii uscate…

1 month ago

Supa miso ramen cu legume

Am incercat de curand sa facem supa ramen acasa si ne-a placut foarte mult cum…

1 month ago

Pesto pizza

Pizza cu blat fără frământare, sos pesto si mozzarella. Ingrediente blat fără frământare: 500 g…

2 months ago

Sandvis cu carne de vita si branzeturi

Nu e chiar un sandvis pentru mic dejun, as spune ca poate pentru un brunch…

2 months ago

Sandvis cu rosii uscate, avocado si branza cedar

Cum sa faci un sandvis delicios cu branzeturi si legume? Pregateste ingredintele din lista de…

2 months ago

Paste cu broccoli si sos cheddar

Paste cu sos alb cremos, paste cheesy cu un strop de prospetime dat de broccoli.…

2 months ago