Chiftele la cuptor

Chiftele la cuptor, o reteta rapida de chiftelute din carne si legume rumenite in cuptor.

La noi in familie, chiftelutele la cuptor sunt la moda sezonul acesta. Le fac la cuptor si nu prajite pentru ca este mai sanatos asa si pentru ca nu-mi place uleiul pe care il gasesc peste tot imediat ce am terminat preparatul. Da, nu-mi place sa curat petele de ulei de pe aragaz si din jurul lui, in loc sa ma bucur imediat de o chifteluta calda.

Daca vrei si tu sa-ti fie mai usor dupa ce ai facut chiftele, alege varianta chiftele la cuptor. De cand am descoperit-o nu m-am mai intors la vechea metoda de prajit in tigaia cu ulei nici macar o data.

Le-am asezat in tava pe hartia de copt si gata cu bataia de cap. Pui tava la cuptor si in aproximativ 40-50 de minute sunt gata. Acelasi gust si acelasi aspect rumen ca al celor prajite. Deci, castigator la puncte … eu 🙂

Chiftelute din carne de vita cu legume la cuptor

In ceea ce priveste amestecul de carne si ingredientele, am folosit vechea reteta a mamei. Am adaugat peste carnea de vita, o cantitate destul de mare legume pentru a obtine chiftelute moi si delicioase . Singura diferenta fata de reteta mamei este ca eu nu adaug ustoroi. Pun doar ceapa, morcovi, cartofi, oua si cateva frunze de patrunjel. Le condimentez simplu cu sare si piper si compozitia pentru chiftelute e gata. Le puteti modela dupa preferinte, eu le-am facut putin mai mari cu gandul ca voi apuca sa le asortez si cateva chifle moi. Nu-i asa ca ar merge si un hamburger facut cu chiftele de vita cu legume, acum ca  le-am terminat?

Chiftele la cuptor

Ingredients

  • 500 g carne tocata (eu am folosit carne de vita, dar puteti sa folositi carne de porc sau chiar si amestec, vita cu porc)
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • 2 oua
  • cateva fire de patrunjel
  • sare si piper dupa gust
  • 30 ml ulei (optional)

Instructions

1

Curatati legumele si le spalati.

2

Dati morcovii si cartofii pe razatoarea mica. Indepartati excesul de lichid (ii stoarceti bine in maini). Puneti acum legumele intr-un bol peste carnea tocata.

3

Ceapa o tocati marunt sau o dati pe razatoarea mare si o adaugati si pe ea peste carne.

4

Mai adaugati in compozitia de carne tocata: patrunjelul tocat marunt, cele 2 oua si condimentati cu sare si piper dupa gust.

5

Amestecati bine carnea cu restul ingredientelor si modelati chiftelele pe care le asezati intr-o tava pe hartie de copt.

6

Cu o pensula ungeti cu ulei chiftelele si introduceti tava in cuptorul deja incins. Le coaceti la 200 C pana se rumenesc. Dupa ce sunt rumene, cu o paleta puteti sa intoarceti chiftelele si sa le mai lasati in cuptor inca 5 minute.

Notes

Daca carnea are un continut mai mare de grasime, nu mai folositi uleiul specificat in reteta.

laura

Share
Published by
laura

Recent Posts

Tarta cu legume si mozzarella

Sau tarta cu ce mai ai prin frigider. Iar eu aveam acum praz, rosii uscate…

1 month ago

Supa miso ramen cu legume

Am incercat de curand sa facem supa ramen acasa si ne-a placut foarte mult cum…

1 month ago

Pesto pizza

Pizza cu blat fără frământare, sos pesto si mozzarella. Ingrediente blat fără frământare: 500 g…

2 months ago

Sandvis cu carne de vita si branzeturi

Nu e chiar un sandvis pentru mic dejun, as spune ca poate pentru un brunch…

2 months ago

Sandvis cu rosii uscate, avocado si branza cedar

Cum sa faci un sandvis delicios cu branzeturi si legume? Pregateste ingredintele din lista de…

3 months ago

Paste cu broccoli si sos cheddar

Paste cu sos alb cremos, paste cheesy cu un strop de prospetime dat de broccoli.…

3 months ago