Fiica si sotul meu sunt cei mai importanti critici culinari ai mei, dar cu acesta reteta de supa crema am trecut testul lor, chiar cu aplauze 🙂
Supa crema de linte este potrivita pentru un pranz sau o cina rapida, deoarece este gata doar intr-o jumatate de ora, cu cel mai mic efort, cu putine ingredinete pe care le ai intotdeauna la indemana.
Lintea are o valoare nutritionala incontestabila cu un continut bogat de fibre, fier, magneziu, nu contine colesterol si este saraca in grasimi. Ea reprezinta o sursa importanta de proteine si este folosita in retetele vegetariene dar si de post.
Am folosit lintea rosie (fierbe mai repede decat lintea verde sau maro) si am asezonat-o la sfarsit cu menta proaspata si lamaie – inspirata de retetele turcesti!
Incepem prin a curata si spala legumele. Le taiem in bucati medii deoarece urmeaza sa le pasam
Adaugam intr-o oala uleiul si legumele taiate si le lasam 1-2 minute la foc mediu urmand sa adaugam bulionul, pasta de ardei si apa fiarta
Dupa ce legumele au fiert la foc mic, timp de 10 minute, in oala acoperita cu capac, adaugam si lintea (spalata foarte bine)
Asezonam cu sare dupa gust si o lasam la fiert inca 20 de minute
Adaugam treptat apa fierbinte pentru o consistenta potrivita a supei
Dupa ce toate ingredientele sunt fierte, o pasam cu ajutorul unui blender vertical
Adaugam la sfarsit zeama de lamaie si menta proaspata tocata marunt!
Deoarece exista mai multe tipuri de linte (rosie, verde sau maro) si dimensiuni diferite (mai mica sau mai mare) timpul de fierbere poate sa difere!
Sau tarta cu ce mai ai prin frigider. Iar eu aveam acum praz, rosii uscate…
Am incercat de curand sa facem supa ramen acasa si ne-a placut foarte mult cum…
Pizza cu blat fără frământare, sos pesto si mozzarella. Ingrediente blat fără frământare: 500 g…
Nu e chiar un sandvis pentru mic dejun, as spune ca poate pentru un brunch…
Cum sa faci un sandvis delicios cu branzeturi si legume? Pregateste ingredintele din lista de…
Paste cu sos alb cremos, paste cheesy cu un strop de prospetime dat de broccoli.…
View Comments
E o idee pe care o voi incerca si eu. Multumesc
Ma bucur :)