Salata de dovlecei cu branza feta

Salată de dovlecei cu brânză feta

Atenție: Mamă fără timp, mamă la dietă!

Zilele acestea nu am avut timp să intru în bucătărie. Doar 5 minute dimineața cât să-mi fac rapid o cafea. Dacă mă întrebi acum ce am în frigider, nu cred ca nimeresc doua trei alimente.

Știi vorba aia cu cizmarul care nu are cizme, croitorul fără haine și bloggerul culinar fără mâncare? Ultima parte am adaptat-o, evident, dar cam așa am ajuns eu.

În fine, după o perioadă de rătăcire, astăzi mi-am propus să mă reîmprietenesc cu bucătăria mea. Mâncatul pe fugă nu mai este o opțiune pentru o mamă aflată la dietă.

Eu sunt mama la dietă, veșnic la dietă. Corpul mă ajută și nu sunt atât de mare pe cât ar trebui, asta raportat la cât mănânc. Mă ajută el, dar trebuie să-l mai ajut și eu din când în când.  Cum? Cu preparate sărace în calorii, dar bogate în vitamine și cantități moderate. În două cuvinte: echilibru alimentar.

Eu zic ca sunt pe drumul cel bun, nu?

 

Deschid frigiderul și caut să văd vreun ingredient rătăcit care să-mi facă cu ochiul. L-am găsit. Dovlecelul!

Norocoasă cum sunt, mai găsesc ceva brânză feta și câteva fire de verdeață: mărar și pătrunjel. Uite cum prânzul meu este aproape gata.

Pun rapid dovlecelul în tigaie și imediat ce este gata presar deasupra bucățele de brânză. Asezonez totul cu sare, piper și zeamă de lămâie. Decorul este la fel de important ca gustul. Mâncarea trebuie să fie frumoasă, iar mărarul și pătrunjelul aruncate într-un mod neglijent deasupra își fac foarte bine treaba.

Acum pe masa din bucătărie mă așteaptă o salată caldă din trei ingrediente, gata în doar 10 minute.

Norocul înfometatului la dietă, dovleceii.

 

Salată de dovlecei cu brânză feta

Ingrediente pentru 2 porții:

  • 2 dovlecei mici (zucchini)
  • 60 g brânză feta
  • câteva frunze de mărar și pătrunjel
  • sare și piper
  • 1/2 lămâie
  • 15 -20 ml ulei

Cum se face:

  1. Spală și taie dovleceii în felii de aproximativ 1 cm. Presară sare și piper, după gust. Pune o tigaie pe foc și când este încinsă unge-o cu ulei și pune feliile de dovlecei. Rumenește-le ușor pe fiecare parte. Scoate-le într-o farfurie pe hârtie de bucătărie pentru a îndepărta excesul de ulei.
  2. Așează feliile de dovlecei pe farfurie, adaugă brânza feta mărunțită și verdeața ruptă în bucăți.
  3. Asezonează cu zeamă de lămâie.

 

laura

Recent Posts

Tarta cu legume si mozzarella

Sau tarta cu ce mai ai prin frigider. Iar eu aveam acum praz, rosii uscate…

1 month ago

Supa miso ramen cu legume

Am incercat de curand sa facem supa ramen acasa si ne-a placut foarte mult cum…

1 month ago

Pesto pizza

Pizza cu blat fără frământare, sos pesto si mozzarella. Ingrediente blat fără frământare: 500 g…

2 months ago

Sandvis cu carne de vita si branzeturi

Nu e chiar un sandvis pentru mic dejun, as spune ca poate pentru un brunch…

2 months ago

Sandvis cu rosii uscate, avocado si branza cedar

Cum sa faci un sandvis delicios cu branzeturi si legume? Pregateste ingredintele din lista de…

2 months ago

Paste cu broccoli si sos cheddar

Paste cu sos alb cremos, paste cheesy cu un strop de prospetime dat de broccoli.…

2 months ago