Super Salată de conopidă și dovleac copt
Îmi place să-mi găsesc inspirația pentru preparate noi, oriunde. Fie că las televizorul la o emisiune culinară, fie că mă uit pe anumite site-uri căutând după un anumit ingredient, fie că răsfoiesc caietul vechi cu rețete al mamei sau o carte de bucate. Găsesc mereu ceva care să-mi atragă atenția și pe care să-l pregătesc în stilul meu.
Săptămâna trecută mi-am găsit inspirația la evenimentul “Tescoma con te in cucina!”, un super demo cooking. Am acceptat invitația Alinei de la Cucinino.ro și Plastor Trading și bine am făcut. Am petrecut alături de colegi dragi, bloggeri culinari, am gătit doua preparate delicioase și am testat cuțitele și accesoriile Tescoma, în bucătăria de la Horeca School. Ooo și ce seară frumoasă am avut. Am învățat, am gătit, am mâncat și ne-am distrat în același timp. Și unde mai pui ca am plecat acasă cu două rețete minunate. Cous cous din conopidă cu legume și semințe de pin și o rețetă cu pește, biban de mare „En papillote”, în stil mediteranean.
Prima rețetă mi s-a părut demențială, așa că am pregătit-o și eu acasă pentru familia mea. Și pentru blog, de asemenea, că doar nu sunt egoistă.
Bineînțeles că este adaptată și că am pregătit-o putin altfel, puțin mai mult :). Am păstrat însă ingredientele principale, conopida crudă și dovleacul copt.
Ce am învățat de la chef Susala? Ca putem obține un cous cous din conopidă crudă folosind peelerul sau curățătorul econom de legume. Radem ușor câteva straturi din conopidă cu această ustensilă pe care cu toții o avem în bucătărie și obținem astfel bucăți mici de conopidă, bune pentru salată.
Ce am mai pus în salata aceasta din conopida crudă?
În primul rând câteva cubulețe de dovleac, stropite cu ulei de măsline, condimentate cu sare și piper și coapte pentru câteva minute în cuptorul bine încins. Apoi câteva legume tăiate mărunt, ca să se potrivească cu conopida mărunțită: ceapă roșie, ardei roșu și morcov. Și verdeață. Eu am adăugat o mână bună de pătrunjel și câteva frunze de spanac tocate mărunt. La sfârșit am pus merișoare, semințe de rodie pentru nota dulce a salatei. Am decorat salata cu un amestec de semințe de dovleac, in și floarea soarelui și am asezonat-o cu ulei de măsline și multă zeamă de lămâie.
Curăță dovleacul, spală-l și taie-l cuburi mici (aproximativ 1-2 cm). Pune-l într-o tavă cu sare, piper și o lingură de ulei. Coace-l la 200 C, până se gătește ușor.
Spală conopida și cu ajutorul curățătorului de legume taie câteva straturi de la suprafață ca să obții bucăți mici, asemănătoare couscousului.
Taie în bucăți mici ceapa roșie, ardeiul roșu, morcovul, pătrunjelul și spanacul.
Pune toate legumele pentru salată într-un bol (inclusiv dovleacul copt și răcit).
Adaugă semințele de rodie, merișoarele și amestecul de semințe.
Asezonează cu sare, piper, ulei de măsline și zeamă de lămâie, după gust.
Sau tarta cu ce mai ai prin frigider. Iar eu aveam acum praz, rosii uscate…
Am incercat de curand sa facem supa ramen acasa si ne-a placut foarte mult cum…
Pizza cu blat fără frământare, sos pesto si mozzarella. Ingrediente blat fără frământare: 500 g…
Nu e chiar un sandvis pentru mic dejun, as spune ca poate pentru un brunch…
Cum sa faci un sandvis delicios cu branzeturi si legume? Pregateste ingredintele din lista de…
Paste cu sos alb cremos, paste cheesy cu un strop de prospetime dat de broccoli.…
View Comments