Cornuri cu branza sarata, pufoase si numai bune pentru o seara petrecuta alaturi de prieteni, langa un pahar de bere.
Am mai facut cornuri mici, pufoase, in diferite variante: simple, cu unt, cu ciocolata sau gem. De fiecare data am gasit cate un admirator extaziat al umpluturii: “Vai, ce imi plac cornurile cu ciocolata!”. Dar baza acestor cornuri cred ca a fost piesa de rezistenta, care le-a facut sa fie apreciate de toti, familie sau prieteni.
Pai daca tot au avut asa un succes, hai sa le fac si o umplutura pe gustul meu, adica branza sarata. Ei, pentru ca am prin casa niste branza de oaie sarata si veche, pornesc cuptorul si pun sa dospesc un aluat rapid.
Nu mai stau pe ganduri si intru in bucatarie, imi pregatesc ingredientele, mixerul si… la treaba!. Hai ca trebuie sa iasa ceva, chiar daca am de gand sa modific putin reteta. Am micsorat cantitea de ulei din reteta de aluat originala, am inlocuit uleiul cu unt topit si am ajuns la o varianta de care m-am putut declara multumita. Uite ca au iesit grozav!
Am facut un platou mare de cornuri cu branza sarata presarate cu susan, care a fost devorat in aceeasi seara. Am repetat experienta si a doua zi, ca sa ii bucuram putin si pe prieteni, ca tot ne-am laudat cu rezultatul.
O reteta usoara, zic eu, mai ales ca nu trebuie sa te chinui sa framanti aluatul. Este suficient sa amesteci ingredientele cu mixerul timp de aproximativ 5 minute, dupa care treaba este ca si facuta. Nimic de speriat, cativa pasi simpli: framantam, dospim, intindem, rulam si coacem. Par multi dar, daca faci de cateva ori acest aluat, o sa vezi ca treaba devine simpla si rapida.
Primul pas este framantarea aluatului. Amesteca intr-un bol laptele caldut cu drojdia si zaharul pana se dizolva. Lasa bolul deoparte, pana formeaza o spuma deasupra.
Pune intr-un bol faina si sarea. Adauga laptele si untul topit si, cu ajutorul unui mixer (cu paletete de aluat montate), amesteca pana se desprinde aluatul de pe marginea bolului (aproximativ 5 minute ).
Presara foarte putina faina deasupra aluatului adunat sub forma unei bile si lasa-l la dospit intr-un bol acoperit cu un servet de bucatarie pana isi dubleaza volumul.
Intre timp, poti sa dai branza telemea pe razatoarea mica, adauga un ou batut si amesteca aceasta umplutura pana devine omogena.
Imparte aluatul dospit in 6 bucati si modeleaza-le sub forma de bile. Eu l-am impartit asa deoarece am facut cornuri micute.
Fiecare bila de aluat intinde-o cu sucitorul in forma de cerc cu diametrul de aproximativ 20 cm.
Unge acest aluat cu unt topit (din cei 15 ml) si taie-l in felii (asemanatoare cu feliile de pizza). Adauga pe fiecare bucata de alut o lingurita din umplutura de branza si ruleaza mici cornuri. Vezi imaginile de mai jos.
Pune cornurile pe hartie de copt intr-o tava, unge-le cu oul batut si presara seminte de susan sau parmeza ras. Mai lasa tava 5 minute inainte sa o bagi in cuptorul incins ( la 200 C). Se coc pana se rumenesc.
Se pastreaza moi 1 sau 2 zile, daca le tineti pe un platou acoperite un capac de sticla (sau cu folie alimentara), bineinteles dupa ce s-au racit.
Sau tarta cu ce mai ai prin frigider. Iar eu aveam acum praz, rosii uscate…
Am incercat de curand sa facem supa ramen acasa si ne-a placut foarte mult cum…
Pizza cu blat fără frământare, sos pesto si mozzarella. Ingrediente blat fără frământare: 500 g…
Nu e chiar un sandvis pentru mic dejun, as spune ca poate pentru un brunch…
Cum sa faci un sandvis delicios cu branzeturi si legume? Pregateste ingredintele din lista de…
Paste cu sos alb cremos, paste cheesy cu un strop de prospetime dat de broccoli.…
View Comments
Arata superb, o sa le incerc si eu! Multumesc pentru reteta.
Multumesc Ama :)
Cu drag voi incerca aceasta reteta pentru ca cele din poza ma duc cu gandul la niste cornuri din copilarie iar textul mi-a dat incredere sa le fac macar prima data :).Multumesc.
Iti multumesc pentru incredere, sper sa-ti iasa, un strop de copilarie e mereu binevenit in viata noastra 😍