Cum a fost în prima zi de școală
Plecăm din casa grăbiți ca să nu întârziem chiar așa din prima zi. Ghiozdanul, florile și o sacoșă mare cu rechizite. E bine, nu am uitat nimic. Facem câteva poze copilului, așa cum e mai nou “tradiția” 🙂 . Amintiri din prima prima zi de școală, deh. O întreb cum se simte. Zâmbește și începe să facă glumițe cu căpitani care salută în semn că au înțeles ce au de făcut și totul este sub control.
Școala nu este departe și ajungem foarte repede. Intrăm în curtea școlii și vedem că toată lumea este deja acolo. Normal, nu stau așa aproape de școală 🙂 .
Mă uit la cei mici cum aleargă veseli printre părinți. Cei mai norocoși dintre ei își reîntâlnesc colegii de la grădinița, iar ceilalți se uită în jurul lor și își caută prieteni noi de joacă.
“Oare cum o să fie la școală?” mă întreb eu, căci copilul pare mai relaxat decât mine.
Pare doar căci emoțiile o copleșesc și pe ea puțin mai târziu. Când se vede în bancă izbucnește în plâns. Cu toții încercăm să o liniștim și după multe promisiuni reușim.
O să fie bine, îmi zic și plec spre casă hotărâtă să-i pregătesc o surpriză. Una culinară, desigur. Ceva sărat, așa cum ii place ei, o gustare, ceva ce ar putea să-și ia și la pachet a doua zi la școală.
Oare câte ore mai am până când o să ma duc să o iau de la școală? Ufff… mai sunt 2 ore.
Printre cratițe, treabă și emoții, a zburat timpul. S-a terminat prima zi de școală. Ne îmbrățișăm, așa cum o făceam de fiecare dată când o luam de la grădiniță și o întreb:
“Cum a fost ziua ta?”
“👍”, îmi arată ea semnul cu care mă asigură de obicei că totul este bine.
Terminăm ziua printre povesti de la școală și biscuiți mâncați cu mare plăcere.
Prima zi de școală? A fost cu multe emoții, a fost bine!
Să-ți spun acum câteva lucruri și despre acești biscuiți sărați
Pune toate ingredientele uscate în bolul robotului de bucătărie: făina, sarea, praful de copt și bicarbonatul. (Pentru a face aluatul rapid îți recomand să folosești un robot de bucătărie, dar el se poate face la fel de ușor și fără acest aparat)
Adaugă untul rece, tăiat cubulețe și amestecă până obții un aluat sfărâmicios. (Dacă nu folosești un robot, amesteci rapid untul în făină cu ajutorul mâinilor)
Peste aluatul sfărâmicios pune restul ingredientelor și amestecă-le.
Întinde aluatul pe blatul de lucru pudrat cu făină. Grosimea aluatului o decizi tu. Dar ține cont ca biscuiții vor mai crește la copt.
Taie aluatul cu o formă de biscuiți și pune-i pe hârtie de copt într-o tavă.
Unge-i cu ou bine bătut și presară pe ei parmezan sau mac.
Coace-i la 200 C până când se rumenesc.
Sau tarta cu ce mai ai prin frigider. Iar eu aveam acum praz, rosii uscate…
Am incercat de curand sa facem supa ramen acasa si ne-a placut foarte mult cum…
Pizza cu blat fără frământare, sos pesto si mozzarella. Ingrediente blat fără frământare: 500 g…
Nu e chiar un sandvis pentru mic dejun, as spune ca poate pentru un brunch…
Cum sa faci un sandvis delicios cu branzeturi si legume? Pregateste ingredintele din lista de…
Paste cu sos alb cremos, paste cheesy cu un strop de prospetime dat de broccoli.…
View Comments
Buna ziua. As vrea sa va intreb la un cuptor electric se coc cu ventilatie sau fara si cam cate minute? Eu i-am tinut 25 minute cu ventilatie si au iesit foarte tari si uscati, sau poate de la faptul ca am mai adaugat faina la aluat? Mie mi-a iesit foarte moale aluatul si nu se putea intinde fara sa mai adaug faina, doar poate trebuia sa il fi turnat ca forme rotunde. Multumesc
Buna, aluatul trebuie facut rapid si cu unt foarte rece. Este ok ca ati mai adaugat faina, dar aluatul sa nu fie totusi foarte tare. Aluatul trebuie intins mai gros, iar eu folosesc cuptorul fara ventilatie, cu functia de incalzire sus si jos. Incercati si un timp mai mic de coacere. Sper ca data viitoare sa iasa perfecte.
Rețeta e cumva incompleta?!
Unde este partea cu laptele și brânză??
Buna Andreea, la lista de ingrediente gasesti si laptele si branza, iar la partea de preparare le gasesti la punctul 3. Sper ca am inteles la ce te referi. Spor si sarbatori frumoase!
Da, perfect. Mulțumesc și Sărbători fericite!
Foarte buna reteta. Cred ca ar fi mers 200g branza dar e ok si asa. Multumesc
Daca framanti aluatul prea mult dezvolta gluten si devine tare. Fiindnun aluat fraged recomadarea e sa il manevrati cat mai putin