Tiramisu cu aroma de cafea la pahar

Tiramisu cu aroma de cafea. Tiramisu la pahar. Reteta mea rapida si simpla de tiramisu.

Anul acesta mi-am propus sa nu mai fim asa haotici in ceea ce priveste meniul si alegerea lui atat in timpul saptamanii cat si in weekend. Ce vreau sa spun este ca am decis sa mancam dulciuri exclusiv in weekend deoarece am adunat cateva kg tare neplacute. Deci nu vrem sa ne privam de acest mic rasfat dar nici sa abuzam. Dulce sa fie, dar doar in weekend.

Si pentru acest sfarsit de saptama am ales tiramisu.

M-am incapatamant multa vreme sa nu-l fac deoarece consideram ca este prea simplu. Intr-un final m-am decis sa-l incerc pentru ca era destul de apreciat de “capul familiei” 🙂 si comandat de el in nenumarate randuri la restaurant. In plus acum chiar sunt intr-o continua cautare  de retete rapide. Da il fac, dar o sa pregatesc o reteta pe gustul meu.

Gasisem cateva retete si chiar nu doream sa pun pe masa un desert care contine oua nepreparate termic.  Asa ca am facut si am adaugat peste  amestecul de frisca si mascarpone o crema fiarta din galbenusuri, lapte si zahar. Am obtinut astfel o crema de baza pe care o puteti adapta si folosi si in alte combinatii. Cu ciocolata, fructe, cafea … puteti sa tranformati desertul acesta simplu intr-unul de mare efect.

Weekendul acesta simplu sa fie. Simplu fara alte arome in crema de baza, ii adaug doar piscoturi si cafea, si il montez in pahare. M-am declarat incantata de rezultat.

Sper ca acelasi efect il va avea si asupra prietenilor nostri pe care ii asteptam in vizita. Abia astept sa stam cu totii la un pahar de vorba si unul de tiramisu !

Am reusit sa scap de incapatanarea crancena si am castigat un desert pe placul familiei.

Tiramisu cu aroma de cafea la pahar

Ingredients

  • 250 g mascarpone
  • 200 ml smantana pentru frisca (LaDorna)
  • 25 g zahar pudra
  • 100 g zahar
  • 4 galbenusuri
  • 50 ml lapte
  • 250 ml cafea
  • 20 piscoturi
  • cacao pentru decor

Instructions

1

Incepeti prin a bate cu mixerul timp de aproximativ 1 minut galbenusurile cu 100 g zahar.

2

Adaugati laptele si amestecati. Turnati compozita intr-o cratita cu fund gros si puneti la foc mic (sau fierbeti pe baie de abur). Se amesteca continuu si te tin pe foc timp de aproximativ 7 minute pana se ingroasa putin si ajunge sa fie gatit. Galbenurile devin spumoase si zaharul se topeste.

3

Bateti cu ajutorul mixerului smantana pentru frisca (rece din frigider) cu 25 g zahar pudra pana se intareste. Adaugati si crema de galbenusuri rece si crema mascarpone.

4

Montati in pahare straturi succesive de piscoturi inmuiate in cafea si crema. Se tin la rece minim 2 ore inainte de a fi servite. Pudrati cu cacao.

laura

Recent Posts

Tarta cu legume si mozzarella

Sau tarta cu ce mai ai prin frigider. Iar eu aveam acum praz, rosii uscate…

1 month ago

Supa miso ramen cu legume

Am incercat de curand sa facem supa ramen acasa si ne-a placut foarte mult cum…

1 month ago

Pesto pizza

Pizza cu blat fără frământare, sos pesto si mozzarella. Ingrediente blat fără frământare: 500 g…

2 months ago

Sandvis cu carne de vita si branzeturi

Nu e chiar un sandvis pentru mic dejun, as spune ca poate pentru un brunch…

2 months ago

Sandvis cu rosii uscate, avocado si branza cedar

Cum sa faci un sandvis delicios cu branzeturi si legume? Pregateste ingredintele din lista de…

2 months ago

Paste cu broccoli si sos cheddar

Paste cu sos alb cremos, paste cheesy cu un strop de prospetime dat de broccoli.…

3 months ago