Supe/ciorbe

Supă cremă de roșii coapte

supa crema de rosii coapte

Nelipsite din casa noastră vara, roșiile mari și gustoase culese din grădina mamei. Și doi pofticiosi care adoră supa cremă de roșii. Cam așa arată situația din familia noastră.

Săptămâna trecută am făcut o supă cremă de roșii coapte. Atât de simplu, dar atât de gustos. Dacă vă spun ca doar am pus câteva roșii tăiate în jumătate sau în sferturi în tavă, împreuna cu ceapă și ardei gras tăiate bucăți mari și o căpătână de usturoi pe care nu am mai curățat-o, ci doar am taiat-o în jumătate. Am asezonat toate legumele cu sare, piper, oregano și un strop de ulei și am pus tava la cuptor.

Asta a fost toată munca. Căci după ce am scos tava din cuptor, atunci când legumele au fost usor rumene, am pus totul în blender. Toate legumele mai puțin cojile de roșii care s-au desprins imediat și cojile de usturoi. Mai e nevoie doar de puțina apă fiartă sau supă clară ca să obțin o supă de o consistență potrivită.

Vrum, vrum … și supa este gata. După ce torn supa fierbinte în farfurie nu mai trebuie decât să pun câteva bucați de mozzarella fresca, câțiva stropi de ulei de masline și frunze de busuioc.

Mai simplu de atât nu se poate, îți trebuie doar răbdare pentru cât timp stau la cuptor legumele.

Supă cremă de roșii coapte

supa crema rosii

Ingrediente:

 • 7-8 roșii
 • 1-2 cepe
 • 1 ardei gras
 • 1 căpătână mică de usturoi
 • sare, piper, oregano
 • 1-2 linguri ulei
 • Pentru servit: mini mozzarella fresca Delaco, ulei de măsline și frunze de busuioc proaspăt.

Cum se pregătește supa cremă de roșii coapte:

 1. Pune într-o tavă: roșiile tăiate în 2 sau în 4, ceapa și ardeiul curățate si taiate bucăți mari, căpătâna de usturoi necurățată și tăiată în jumătate pusă deasupra legumelor ca să se rumenească bine.
 2. Condimentează legumele cu sare, piper, oregano uscat și ulei.
 3. Pune tava la cuptor și las-o până când se rumenesc ușor legumele.
 4. Îndepărtează coaja de roșii și coaja de usturoi și toarnă legumele cu tot cu zeamă în mixer. Adaugă apă fierbinte pentru a obține o supă cremă de consistența dorită.
 5. Dupa ce pui supa fierbinte în farfurie adaugă bile mici de mozzarella fresca, frunze proaspete de busuioc și un strop de ulei de măsline. Poți servi supa cu crutoane sau grisine, așa cum am făcut și noi de data aceasta.
mozzarella

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply