Tarta rustica cu visine

Ma tot gandesc de vreo saptamana la o tarta rustica cu fructe.  Asa fac cand mi se pune pata pe cate un preparat. Ma gandesc la el, as vrea sa-l fac dar mereu intervine cate ceva. Ba se imbolnaveste copilul, ba apar niste intalniri neprevazute si uite asa tot aman momentul.

Va spun, chiar eram hotarata acum o saptamana, am cumparat mai multe fructe ca de obicei,  doar doar ca intentia mea sa devina fapta. Se pare ca abia acum am reusit sa ma adun si sa mai gasesc chiar si cateva visine prin frigider. Asa ca imi pun in aplicare planul. Dorinta mea va fi indeplinita.

Ca tare bine-i atunci cand lucrurile acestea depind doar de noi. Nu?

Tarta rustica cu visine

tarta rustica cu visine

Ok, timp am, fructe am deci pot sa ma apuc de aceasta tarta. Este adevarat ca treaba cea mai migaloasa este sa scoatem samburii de visine. Dar si aici putem discuta despre alternative, despre instrumente special gandite pentru rabdarea si timpul nostru foarte important. Si eu am un astfel de gadget care nu a fost scump deloc, un plastic util o data sau de doua ori pe an. In restul timpului ma incurc de el prin sertare. Daca totusi nu aveti un instrument care sa va usureze munca, inarmati-va cu rabdare si scoateti samburii facand visinele jumatati. Merita efortul si asteptarea.

Aluatul nu este unul complicat, ci unul din doar trei ingrediente. Tot in categoria lucruri care ne usureaza munca, intra si robotul de bucatarie. Eu il folosesc des la framantarea rapida de aluaturi. Il folosesc bineinteles si de data aceasta pentru a incorpora in numai jumatate de minut untul in faina, obtinand un aluat sfaramicios. Mai apoi adaugand putina apa sau lapte, in alte 30 de secunde aluatul este gata.

De ce ii zic tarta rustica? Deoarece nu o sa fiu deloc pretentiosa cu aspectul. O sa o facem cat mai natural cum ne este mai la indemana. Gustul conteaza, nu?

tarta rustica cu visine

Tarta rustica cu visine

Prep Time: 30 mins
Cook Time: 25 mins

Ingrediente pentru 6 portii

  • ALUAT
  • 200 g faina
  • 100 g unt rece
  • 50 g zahar pudra
  • 50 ml lapte
  • UMPLUTURA
  • 750 g visine
  • 100 g zahar
  • DECOR
  • 1 ou
  • 30 gr zahar

Modalitatea de preparare

  1. In bolul robotului de bucatarie mixati timp de 30 de secunde faina, zaharul pudra si untul rece taiat bucati mici. Adaugati laptele si mai mixati 30 de secunde pana veti obtine un aluat omogen. Puneti aluatul in folie alimentara si dati-l la frigider timp de 20 -30 minute.
  2. Spalati visinele si scoateti samburii. Puneti visinele cu zaharul la foc mic, pana se topeste zaharul. Puneti-le apoi intr-o strecuratoare la scurs.
  3. Intindeti pe rotund alualtul si puneti-l intr-o tava pe folie de copt. Adaugati in mijloc visinele (mai puteti adauga peste ele zaharul mentionat in reteta la ingredientele pentru decor, din care mai pastrati o lingurita pentru a decora si aluatul). Adunati marginile aluatului aleator peste visine.
  4. Ungeti aluatul cu ou ( batut bine cu o furculita) si presarati zahar peste, pentru a obtine o crusta cat mai frumoasa.
  5. Coaceti tarta la 200 C, aproximativ 25 de minute, pana aluatul devine auriu.
tarta rustica cu visine
tarta rustica cu visine

No Replies to "Tarta rustica cu visine"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.