Salate

Tabbouleh

tabbouleh
Tabbouleh sau salata de bulgur

Salata tabbouleh este o reteta a bucatariei arabe cu precadere cea libaneza. Este numita si salata de bulgur avand la baza doua ingrediente principale : bulgurul fin si o  cantitate foarte mare de patrunjel.

Ai zice ca e greu sa mananci o salata care are o cantitate asa mare de patrunjel (si eu am crezut asta fiind traditionalista), dar nu este deloc asa, combinatia aceasta de arome si ingrediente fiind surprinzatoare.

 

Aroma inconfundabila de patrunjel, dar si aroma placuta de menta, gustul sarat,  gustul acru (oferit de lamaie) si dulce (oferit de rodie)  si prospetimea legumelor (ceapa verde si rosiile), toate la un loc iti gadila intr-un mod placut papilele 🙂

Deoarece contine si bulgur ea poate fi servita ca salata aperitiv sau ca gustare intre mese. Eu am ales sa o prepar pentru cina, fiind o masa usoara si sanatoasa pe care o poti prepara in doar 15 minute.

A … era sa uit, salata are aproximativ 400 calorii/portie … deci START dieta!!!

Merita incercat!

 

Ingredients

  • • 100g bulgur
  • • 225ml apa
  • • 6-8 rosii cherry
  • • 2 legaturi de patrunjel
  • • 2 cepe verzi
  • • zeama de lamaie
  • • sare dupa gust
  • • 3 linguri ulei masline
  • • cateva frunzulite menta
  • • 1/4 rodie

Instructions

1

Punem apa la foc si atunci cand incepe sa fiarba adaugam bulgurul. Din momentul in care a inceput sa fiarba il lasam la foc mic, acoperit timp de cinci minute. Dupa ce il luam de pe foc il mai lasam inca cinci minute acoperit, dupa care il amestecam usor cu o furculita

2

Spalam bine legumele. Tocam patrunjelul si menta marunt, ceapa verde rondele subtiri si rosiile cherry in functie de marimea lor si de preferintele dumneavoastra

3

Amestecam toate ingredinetele si asezonam cu sare ulei si zeama de lamaie ( dupa gust )

4

La sfarsit adaugam bobitele de rodie

 

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply
    Andrei
    May 9, 2016 at 4:15 pm

    Foarte usor de urmat reteta. A iesit excelent!

  • Reply
    Salata de cruditati fara maioneza
    March 8, 2019 at 10:00 am

    […] câteva frunze de pătrunjel. Și mă abțin, că aș pune mult, prea mult, de parcă aș face salată tabouleh de fiecare […]

  • Leave a Reply