Supe/ciorbe

Supa crema de praz

Supa_crema_de_praz

Sa gatim ceva usor, supa crema de praz. Servita alaturi de crutoane condimentate cu putin piper, cimbru si sare aceasta supa devine o cina sanatoasa, satioasa si usoara.

Supa crema de praz

Ingredients

  • • o ceapa medie
  • • 1 morcov mediu
  • • o felie mica de telina radacina
  • • 1 praz mare atat partea alba cat si partea verde deschis (fara frunze)
  • • 3 cartofi medii
  • • 5 linguri ulei
  • • 3-4 lingurite de smantana
  • • sare dupa gust (nu o adauga pe toata de la inceput )
  • • cimbru uscat sau verde
  • • piper (dupa gust)
  • • apa (aproximativ 2 l)

Instructions

1

Curata, spala si toaca marunt ceapa, morcovul, telina. Procedeaza la fel cu prazul si cartofii doar ca pe acestea le poti toca putin ai mare.

2

Pune-le intr-o oala peste uleiul incins si caleste-le foarte putin, 2-3 minute.

3

Adauga prazul, cartofii si imediat apa si condimentele.

4

Lasa oala acoperita la foc mic pana cand toate legumele sunt fierte. Daca supa devine prea groasa mai adauga apa in timp ce fierbe.

5

Dupa ce ai luat de pe foc oala, mixeaza supa cu un blender vertical.

6

Adauga 3-4 lingurite de smantana (smantana mai poti adauga si in momentul servirii in boluri).

7

Pune alaturi crutoane condimentate (piper, cimbru, sare).

Notes

Cantitatile nu trebuie sa fie exacte, aceasta supa poate sa fie personalizata in functie de gustul vostru.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply