Supe/ciorbe

Supa crema de linte

supa_crema_de_linterosie
Cand nu ai prea mult timp la dispozite

Fiica si sotul meu sunt cei mai importanti critici culinari ai mei, dar cu acesta reteta de supa crema am trecut testul lor, chiar cu aplauze 🙂

Supa crema de linte este potrivita pentru un pranz sau o cina rapida, deoarece este gata doar intr-o jumatate de ora, cu cel mai mic efort, cu putine ingredinete pe care le ai intotdeauna la indemana.

Lintea are o valoare nutritionala incontestabila cu un continut bogat de fibre, fier, magneziu, nu contine colesterol si este saraca in grasimi. Ea reprezinta o sursa importanta de proteine si este folosita in retetele vegetariene dar si de post.

Am folosit lintea rosie (fierbe mai repede decat lintea verde sau maro) si am asezonat-o la sfarsit cu menta proaspata si lamaie – inspirata de retetele turcesti!

Ingredients

  • • 250g linte rosie
  • • 2 cepe
  • • 1 morcov
  • • 2 cartofi
  • • 4-5 linguri ulei
  • • 100 ml suc de rosii
  • • 2 lingurite de pasta de ardei
  • • sare
  • • apa
  • • menta si lamaie pentru servit

Instructions

1

Incepem prin a curata si spala legumele. Le taiem in bucati medii deoarece urmeaza sa le pasam

2

Adaugam intr-o oala uleiul si legumele taiate si le lasam 1-2 minute la foc mediu urmand sa adaugam bulionul, pasta de ardei si apa fiarta

3

Dupa ce legumele au fiert la foc mic, timp de 10 minute, in oala acoperita cu capac, adaugam si lintea (spalata foarte bine)

4

Asezonam cu sare dupa gust si o lasam la fiert inca 20 de minute

5

Adaugam treptat apa fierbinte pentru o consistenta potrivita a supei

6

Dupa ce toate ingredientele sunt fierte, o pasam cu ajutorul unui blender vertical

7

Adaugam la sfarsit zeama de lamaie si menta proaspata tocata marunt!

8

Deoarece exista mai multe tipuri de linte (rosie, verde sau maro) si dimensiuni diferite (mai mica sau mai mare) timpul de fierbere poate sa difere!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Sorin
    February 8, 2017 at 9:56 pm

    E o idee pe care o voi incerca si eu. Multumesc

  • Leave a Reply