Garnituri/ Retete fara Carne

Risotto cu mazare

risotto_cu_mazare

In ultima vreme am fost in cautare de retete rapide, usor de preparat. O sa vedeti din ce in ce mai multe retete cu orez pe blog, in toate formele, deoarece am ajuns sa il iubesc. Un ingredient pe care nu-l indrageam deloc in copilarie acum este printre alimentele mele preferate.

Astazi Risotto cu Mazare

Incerc desigur sa fie si pe gustul familiei dar inca nu am ajuns acolo cu toate retetele mele de orez. Cateodata il nimeresc pe unul dar celalalt e profund dezamagit : “Mie nu imi place asta!” E adevarat ca am si niste mofturosi la masa 🙂

Cu reteta mea de risotto am reusit sa o fac pe pitica sa manance cu toate ca in  mod normal nici nu vrea sa auda de orez. L-a mancat cu extra parmezan, care face o treaba foarte buna aici.

Pentru a prepara un risotto italian trebuie sa folositi musai un tip special de orez cu bobul scurt si plin – orez arborio. Este cea mai bine vanduta varietate de orez risotto dar mai exista si alte varietati cu ar fi Carnaroli sau Vialone Nano.

Cum pregatim un risotto simplu?

Este usor de preparat un risotto bun , cu boabe cremoase si moi daca tineti cont de urmatoarele sfaturi:

  1. Secretul consta in a folosi tipul corect de orez. Eu am ales orez risotto de la Riso Scotti.
  2. Deasemenea apa se adauga treptat si deja fierbinte. Trebuie sa fie complet absorbita atunci cand adaugam urmatorul polonic de apa.
  3. Amestecati des pentru a nu se lipi boabele. Cand gatiti risotto nu mai faceti altceva. Inarmati-va cu rabdare si stati langa aragaz timp de 20 minute pana este gata.

Pentru a prepara risotto cu legume (ciuperci, mazare, brocoli) sotati sau fierbeti legumele si adaugati-le spre sfarsitul timpului de gatire.

Simplitatea acestui preparat ma face sa il ador.

Risotto cu mazare

Ingredients

  • 225 g orez risotto
  • 30 ml ulei
  • o ceapa mare
  • 50 g parmezan
  • 100 g mazare (eu am avut congelata)
  • 20 g unt
  • aproximativ 1100 ml apa fierbinte
  • sare dupa gust
  • Extra parmezan daca doriti

Instructions

1

Puneti mazarea la fiert.

2

Curatati ceapa si tocati-o marunt. Puneti-o intr-o oala cu fund gros in care ati pus deja uleiul la incins, la foc mediu. Amestecati si lasati-o pe foc timp de 1-2 minute pana devine sticloasa.

3

Puneti orezul fara sa-l spalati si lasati-le pe foc inca 1-2 minute. Nu uitati sa amestecati.

4

Adaugati cate un polonic de apa deja fierbinte. Abia dupa ce este absorbit tot lichidul il puteti pune pe urmatorul.

5

Orezul este gata in aproximativ 20 min. Amestecati continuu pana ce orezul devine moale. Ca sa vedeti daca este gata gustati-l (el se mai inmoaie si dupa ce o sa inchideti focul).

6

Adaugati la sfarsit parmezanul, untul si mazarea fiarta separat. Asezonati cu sare si lasati-l acoperit cu un capac inca 5 minute inainte de servire. risotto

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply