Dulciuri

Prajitura rasturnata cu mere

Prajitura_rasturnata_cu_mere

“Cum se face o prajitura?

Pui trei linguri de untura

Si faina tot asa,

S-apoi faci o-nvartitura

Pana iese fum din ea…..”

Glumesc, evident. 🙂

Cu putina indemanare oricine poate sa faca aceasta prajitura cu mere, gris si lapte, prajitura rasturnata.

Prajitura rasturnata cu mere, insiropata bine cu lapte

Cantitatile de mai jos sunt pentru o tava mica (eu am ales sa o fac in forma rotunda de tort), dar ele pot fi modificate in functie de cantitatea pe care doresti sa o pregatesti.

Ingrediente:

  • 3 oua
  • 60 g zahar
  • 50 g gris
  • 500 ml lapte
  • 125 g zahar
  • scortisoara
  • 2-3 mere
  • 10 g unt

Curata si taie felii merele, dupa care le asezi in tava unsa cu unt. Presara deasupra scortisoara macinata.

 

Prajitura_rasturnata_cu_mere

 

Pune tava cu mere la cuptor pana se rumenesc. Separat, bate cu mixerul cele trei albusuri  si adauga treptat 60 g de zahar. Dupa ce albusul este bine batut adauga galbenusurile si 50 g gris. Amestaca usor compozitia si toarn-o peste merele coapte. Pune din nou tava la cuptor.

 

Prajitura_rasturnata_cu_mere

Dupa ce este coapta (incerca blatul cu o scobitoare pe care nu mai ramane aluat) adauga cei 500 ml lapte (fierbinte) in care ai dizolvat 125 g zahar. Lasa tava in cuptorul inchis pana intra tot laptele in compozitie. Se rastoarna pe un platou dupa ce se raceste putin.

Prajitura este foarte buna rece.

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply
    Ama
    January 31, 2018 at 2:37 pm

    Ce simpla e! Foarte buna pentru copii.

    • Reply
      Laura
      January 31, 2018 at 4:13 pm

      Iti multumesc Ama. Poti sa incerci si varianta fara mere :), este la fel de buna.

  • Reply
    Diana Adeline Moldovan
    October 26, 2020 at 1:34 pm

    Cu ce se poate înlocui grisul pentru o variantă fără gluten? Mulțumesc frumos!

    • Reply
      laura
      October 26, 2020 at 6:53 pm

      Buna, nu cunosc foarte bine produsele fara gluten. Am vazut totusi ca exista si gris fara gluten, dar nu stiu daca merge in prajitura aceasta. Cu drag!

    Leave a Reply