Pavlova

Pavlova sau tort de bezea cu fructe

Desertul acesta delicat si fin se potriveste de minune cu ziua de 8 martie. Am cautat printre retetele care asteapta pe lista mea una care sa mearga mana in mana cu sarbatoarea de 8 martie. Si, dupa ce m-am gandit si razgandit, am decis: Tort Pavlova sa fie.

De ce? Cu ce m-a convins? Delicatetea lui, faptul ca este facut din blaturi de bezea fragile unite intr-un tot unitar cu ajutorul unei creme simple, dar de efect. Iar crema din frisca si mascarpone contrasteaza cu decorul din fructe care da nota astringenta acestui minunat desert.

 

pavlova

 

Cadoul perfect

Este desertul pe care l-am asociat cel mai usor cu Ziua Femeii, un cadou perfect pe care mi l-am facut astazi.

Pavlova cu mure si zmeura

Poate parea complicat, dar nu este deloc. Odata ce ai copt blaturile de bezea, treaba este ca si terminata. Eu am copt blaturile de bezea cu cateva ore inainte de a fi servit, sau pot fi coapte chiar cu o zi inainte. Va trebuie ceva rabdare deoarece vor sta in cuptor destul de mult, aproximativ 70 de minute, pentru un blat crocant la exterior si moale in interior.

Crema cu care am legat blaturile si fructele nu este decat un amestec de smantana de frisca batuta bine si crema mascarpone. Iar pentru ca blaturile si crema sunt dulci, am contrabalansat cu fructele usor acrisoare: mure si zmeura.

Am unit toate ingredientele cu foarte putin timp inainte de servire si am obtinut un tort delicios. Si, uite asa am petrecut dulce impreuna cu fetele, astazi de ziua noastra.

 

 

pavlova

 

La multi ani doamnelelor, sa aveti o zi minunata si plina de rasfat.

 

pavlova

 

Pavlova

Prep Time: 30 mins
Cook Time: 140 mins

Ingrediente

  • PENTRU BLATURILE DE BEZEA
  • 8 albusuri
  • 160 g zahar pudra Dr Oetker
  • 160 g zahar pudra facut de voi acasa
  • 2 lingurite de zeama de lamaie
  • PENTRU CREMA
  • 200 ml smantana pentru frisca LaDorna
  • 50 g zahar pudra
  • 250 g mascarpone
  • FRUCTE: 200 g mure si 200 g zmeura

Modalitate de preparare

  1. Eu am copt blaturile pe rand. Injumatatiti cantitatile si bateti bezeaua exact cand o introduceti in cuptor.
  2. Separati albusurile bine, fara niciun pic de galbenus in ele, ca sa le puteti bate usor (eu le folosesc direct din frigider). Bateti la viteza mare a mixerului si cand sunt spuma, adaugati treptat zaharul si zeama de lamaie.
  3. Bateti albusurile timp de 5-7 minute. Stim ca sunt gata atunci cand spuma devine lucioasa si daca intoarcem castronul cu gura in jos aceasta nu cade.
  4. Incalziti cuptorul la 130 C.
  5. Desenati pe hartia de copt un cerc, ca sa stiti exact pana unde sa montati blatul de bezea. Intoarceti hartia cu desenul in jos si intindeti albusurile, nu neaparat uniform.
  6. Puneti bezeaua la cuptor pe raftul din mijloc, la 120 C, cu ventilatie, timp de 70 minute, fara sa deschideti cuptorul in primele 60 minute. Dupa acest timp, lasati blatul sa se raceasca in cuptorul inchis si cu usa intredeschisa.
  7. Dupa ce blaturile sunt reci puteti face si crema. Bateti smantana pentru frisca cu zaharul pudra si cand aceasta este tare adaugati crema mascarpone si amestecati din nou.
  8. Puneti crema intr-un pos si montati tortul. Blat, crema, fructe, blat, crema, fructe si un praf de zahar pudra deasupra.
Later edit: Bezeaua trebuie sa fie tare, iar daca dupa cele 70 de minute de stat in cuptor nu este, o mai puteti lasa.

pavlova


pavlova

2 Replies to "Pavlova"

  • comment-avatar
    Valentina August 10, 2017 (5:21 pm)

    Pare usor de facut cum o descrii tu,dar eu am dubii ca orice cuptor poate face bezele potrivite.
    Oricum voi incerca ca daca imi iese o sa o fac la cateva ocazii.

    • comment-avatar
      Laura August 10, 2017 (10:17 pm)

      Valentina, verifica bezeaua dupa ce a stat in cuptor cele 70 de minute, ea trebuie sa fie tare. Daca inca nu este gata, poti depasi acest timp. Da, depinde foarte mult si de cuptor. Spor si reusite 🙂

Leave a reply

Your email address will not be published.