Paste cu sos de rosii proaspete si busuioc

Penne cu sos de rosii si busuioc

In sfarsit s-au copt rosiile in gradina noastra. Le-am asteptat mult, dar a meritat asteptarea. Avem o productie frumusica anul acesta, in ciuda vremii destul de reci din aceasta primavara. Pana in luna octombrie o sa ne tot bucuram de gustul lor minunat.

M-am gandit asadar sa incep o serie de preparate cu rosii, caci mancarurile pregatite cu rosii proaspete au un gust special, fresh.

Cum asa? As fi zis ca nu, deorece tot noi facem si bulionul sau sucul de rosii pe care il folosim toata iarna pana la productia urmatoare. Fara conservanti sau alte ingrediente, rosii simple fara seminte si coaja fierte pana la cosistenta dorita. Insa chiar nu este acelasi lucru, ciorba de rosii proaspete are alt gust iar de sosul pentru paste nici nu mai vorbesc.

Deci hai sa vedem cum putem savura aceste preparate, cat timp avem la indemana legume proaspete.

Paste cu sos de rosii proaspete si busuioc

paste cu sos de rosii proaspete si busuioc

 

Astazi am pregatit penne cu sos de rosii. Un  sos de rosii cu cat mai putine ingrediente ca sa nu anihilam gustul acestor minunatii. Asta nu inseamna ca nu putem sa ii dam o usoara tenta de busuioc. Se zice ca rosiile si busuiocul merg mana in mana. Eee si chiar este adevarat. Se potrivesc de minune.

Mi-a iesit un sos de rosii acrisor si poate ca nu mi-as fi dat seama daca nu auzeam la masa intrebarea: “Ai pus lamaie?”. Normal ca nu, dar rosiile dau aceasta tenta acrisoara, care sincer va spun imi place la nebunie. In plus nici nu l-am fiert foarte mult, ci doar pana a scazut putin, ramanand  in el bucati mici de rosii. Nu e necesar un sos foarte inchegat deoarce atunci cand puneti pastele, ele vor face toata treaba. Se intrepatrund si astfel pastele fac sosul cremos iar sosul ofera pastelor savoare.

Daca totusi preferati un sos mai dulce, puteti sa-l fierbeti mai mult, adaugand putina apa daca sosul devine dens. Totodata puteti sa-i adaugati un praf de zahar. Dar e pacat, si asa consumam atatea produse care contin zahar, deci macar aici putem sa ne lipsim de el.

La treaba acum, caci vrem sa mancam intr-o jumatate de ora 🙂

Penne cu sos de rosii proaspete si busuioc

Prep Time: 10 mins
Cook Time: 30 mins

Ingrediente pentru 3 - 4 portii

  • 1 kg rosii
  • 1 ceapa
  • 2-3 catei de usturoi
  • 30 ml ulei
  • cateva frunze de busuioc
  • 250 g paste
  • sare si piper dupa gust

Modalitatea de preparare

  1. Incepeti prin a pregati toate ingredientele. Curatati ceapa si cateii de usturoi. Tocati ceapa marunt si usturoiul in jumatati. Decojiti rosiile, iar pentru ca acest lucru sa fie cat mai usor, puneti-le pentru un minut intr-o oala cu apa care clocoteste si mai apoi un alt minut intr-un bol cu apa rece. Taiati rosiile decojite bucati sau le dati pe razatoarea mare daca vreti un sos de rosii fin.
  2. Intr-o tigaie/oala puneti la foc potrivit uleiul si cand acesta este incins adaugati ceapa si ustutoiul. In momentul in care acestea devin usor aurii, scoateti usturoiul si adaugati rosiile.
  3. Asezonati cu sare si piper dupa gust. Lasati sosul pe foc pana se ingroasa usor.
  4. Intre timp puneti pastele la fiert. Mai pastrati din apa in care au fiert pastele inainte se le scurgeti. Sincronizati-va cu timpii de fierbere astfel incat atunci cand pastele sunt fierte sa fie si sosul gata.
  5. Imediat ce pastele sunt fierte le adaugati in sosul deja scazut impreuna cu frunzele de busuioc tocate grosier. Puteti completa preparatul adaugand din apa oprita de la paste, daca acesta nu are suficient sos.
  6. Lasati totul pe foc pentru inca un minut pentru a-si imprumuta aromele. Serviti pastele imediat ce sunt gata cu extra busuioc proaspat
paste cu sos de rosii proaspete si busuioc

paste cu sos de rosii proaspete si busuioc

No Replies to "Paste cu sos de rosii proaspete si busuioc"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.