Patiserie

Cornuri cu ciocolata

cornuri_cu_ciocolata

Mini cornuri cu ciocolata dupa o reteta usoara, fara batai de cap.

Eu aleg sa le fac in weekend dimineata si uite asa impreuna cu familia avem parte de un mic dejun bun si dulce. Se poate inlocui ciocolata cu unt topit si astfel vei obtine mini cornuri cu unt.

 

Ingredients

  • • 500 ml lapte
  • • 250 ml ulei
  • • 25 g drojdie proaspata
  • • 1 lingurita zahar
  • • 1 lingurita sare
  • • faina cat cuprinde
  • • 80 g ciocolata si 20 g unt pentru umplutura

Instructions

1

Intr-un bol amesteca drojdia si zaharul cu putin lapte caldut. Lasa acest amestec 10 minute la dospit.

2

Adauga toate ingredientele umede.

3

Adauga sarea si faina cat cuprinde pentru a obtine un aluat nu foarte tare.

4

Framanta aluatul cu mixerul timp de 3-4 minute, folosind paletele speciale pentru aluat.

5

Lasa aluatul la dospit pana isi dubleaza volumul.

6

Imparte aluatul in bile micute pe care intinzi pe blatul de lucru pudrat cu faina. Taie aluatul si adauga ciocolata (ciocolata topita cu putin unt ) sau unt topit. Formeaza cornuri micute ca in imaginea atasata.

7

Aseaza cornurile pe hartie de copt, unge-le cu ou batut si pune tava la cuptor. Se lasa pana se rumenesc frumos. cornuri cu ciocolata

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply