Cornuletele cu gem sau cu rahat, una din retetele vechi ale mamei, dar foarte actuala in familia noastra. Sunt facute cu untura, dar bineinteles ca le putem adapta timpurilor noastre inlocuind untura cu unt. Imi aduc aminte de copilarie de fiecare data cand pregatesc aceste cornulete fragede si bune.
Cornulete cu gem
Ingredients
- • 250 g untura (sau unt)
- • 550 g faina
- • 1/2 lingurita sare
- • 1 lingurita zahar
- • 25 g drojdie proaspata
- • 200 ml iaurt de baut (sau lapte batut)
- • gem pentru umplutura
- • zahar pudra
Instructions
Amesteca untura cu faina si sarea pana se incorporeaza foarte bine toata faina.
Peste drojdia proaspata adauga o lingurita de zahar si amestec-o. Las-o aproximativ cinci minute pana devine lichida.
Adauga dojdia si iaurtul peste amestecul de faina obtinut mai sus.
Framanta pana obtii un aluat vartos si lasa-l la dospit aproximativ o jumatate de ora.
Intinde foi mici de aluat si impacheteaza cornuletele (ca in imaginea atasata). Pune-le pe hartie de copt si da-le la cuptor.
Pudreza-le cu zahar imediat ce au fost scoase din cuptor.
Notes
Dupa ce s-au racit pastreaza-le fragede intr-un bol de sticla acoperit.
No Comments