Bezele

Bezele sau Oameni de Zapada 🙂

Ne apropiem de Sarbatorile de Iarna si asteptam cu drag prima ninsoare, momentul in care o sa iesim afara cu manusi si caciulite sa facem oameni de zapada. Cel putin la noi in familie asa este: “Mami cand o sa ninga putem sa facem un om de zapada?”

Cei mici sunt nerabdatori si isi doresc sa vina zapada cu tot ce inseamna sarbatorile de iarna. Toate ii bucura si le ofera momente de  veselie in familie: impodobirea bradului, luminititele, globurile si aranjamentele din braduti, dar mai ales cadourile pe care o sa le primeasca de aceste sarbatori. Toate intrebarile “de ce?” se transforma acum in :”cand ninge?”, “cand o sa facem oameni de zapada?”,  “dar cand o sa ne dam cu saniuta?”, “mai e mult pana cand impodobim bradul?”, “cand primim cadourile?”  si “cand vine Mos Craciun?”

In asteptarea acestor momente, am zis sa incerc sa fac oameni de zapada dar din bezele 🙂

Bezele Snowman

Nu e greu deloc, si copii sunt tare incantati. Poate sa fie o activitate interesanta pe care sa o faceti cu cei mici, sigur ii va distra si vor avea ce povesti prietenilor si colegilor.

Sigur o sa va ramana albusuri de la pregatirile pentru masa de Craciun. Daca da, puteti sa faceti niste belezele amuzante in forma de oameni de zapada. Chiar daca nu va plac bezelele le puteti face doar in scop decorativ pentru masa in familie de Craciun.

Eu asa am incept, le-am facut doar pentru amuzament, ulterior s-au dovedit a fi si foarte bune, in ciuda faptului ca nu imi placeau bezelele. Au iesit crocante la exterior si la interior moi si gumate. Au fost pe gustul nostru!

Bezele

Prep Time: 10 mins
Cook Time: 50 mins

Ingrediente

  • 2 albusuri
  • 85 g zahar pudra
  • 1 lingurita zeama de lamaie

Modalitate de preparare

  1. Incalziti cuptorul pana la 140 C .
  2. Bateti albusurile cu mixerul la viteza mica la inceput iar cand incep sa se faca spuma mariti viteza la maxim.
  3. Adaugati zaharul pudra si zeama de lamaie si bateti timp de aproximativ 5 minute pana ce spuma obtinuta devine tare.
  4. Puneti albusul bine batut intr-un pos (eu folosesc posuri de unica folosinta) si formati bezele mari si bezele mici in egala masura ca in imaginea de mai jos. Folositi si hartie de copt.
  5. Imediat ce ati format bezelele le bagati in cuptorul deja incins. Fixati temperatura la 120 C, caldura doar din partea de jos si cu ventilatia pornita.
  6. Timp de 50 minute stau in cuptorul setat cum am spus mai sus. Dupa acest timp il opriti si le lasati inca in cuptor cu usa intredeschisa, pana se raceste putin cuptorul.
  7. Le decorati cu ciocolata topita cu foarte putin lapte. Puneti ciocolata intr-o punga micuta pe care o taiati foarte putin la un varf.
Distractie placuta :)

bezele

No Replies to "Bezele"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.